ÓBUDAI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA

1037 Budapest, Erdőalja út 5.  | OM034830  |  Tel.: 250-3269, 454-1463  |   titkarsag.II.rakoczif@ebtk.hu

Get Adobe Flash player

2023. november

A versenyeken való részvételek tovább lelkesítik a diákokat: a Komplex angol versenyen majdnem teljes létszámmal vettünk részt. Eredményeinkről később kapunk tájékoztatást.

Az 1. a osztály december 7-én az adventi készülődés keretében az Óbuda Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán vett részt: kézműves foglalkozás egészíti ki a Játékkiállítás megtekintését. Ugyanez az osztály december 14-én a Kolibri Színház műsorát fogja megnézni.

A testületi korcsolyázás folytatódik az 1-5. évfolyamainkon. 59 gyermek 10 rendkívüli sportfoglalkozáson vehet részt decembertől márciusig. A következő időszakban említett évfolyamainkon a mozilátogatás is tovább zajlik.

A 4.b osztálykeretben az ünnepre készülve a Panov apó című mesét adják elő, míg a nagy létszámú 3. osztályunk Gabi néni vezetésével az iskolai karácsonyi műsorra készül lucázással és betlehemezéssel.

A Mikulás ebben az évben is meglátogatja néhány osztályunkat attól függően, hogy a szülői testület mit egyeztetett a rénszarvasok pásztorával. Minden osztályunkban zajlanak kézműves foglalkozások a Luca-napi vásárra, vagy a saját karácsonyfára készítenek díszeket. Kisebb meglepetések a családtagok és a barátok számára is készülnek.

A Táborhegyi park gondozás és használata intézményünkben párhuzamosan van jelen. A korábbi odúkihelyezések után a gyermekek – még a hosszúra nyúló karácsonyi szünet előtt – szívesen mennek ki „madárkarácsonyozni”. A tanulók ilyenkor a szakavatott és elkötelezett Piroch Zsuzsa vezetésével kiválasztanak az osztálynak egy fát, ahová a madaraknak szánt ajándékot: cinkegolyót, almát, madárkalácsot helyezik ki a séta során.


K.E.

Szentgyörgyi Péter - Nagy Tamás © 2023.

Frissítve: 2024.04.22.