ÓBUDAI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA

1037 Budapest, Erdőalja út 5.  | OM034830  |  Tel.: 250-3269, 454-1463  |   titkarsag.II.rakoczif@ebtk.hu

Get Adobe Flash player

2022. október

2022. október

Megemlékezések

Az aradi vértanúk emléknapján 7. osztályosaink méltó műsorral jelentkeztek az iskolarádió hullámhosszán. Az október 23-i eseményeket nyolcadikosaink keltették életre megemlékezésükkel. Az ismert Mi vagyunk a Grund! és a Ha én rózsa volnék című dalt éneklésébe nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be az osztályokban ülő gyermekek. Mindkét ünnepséget Basa tanár úr szerkesztette és rendezte, az énekkart Nagy Csaba tanár úr tanította be és vezette.

Mérések

A 8. osztály a pályaorientációs kompetenciák digitális mérését elvégezte. Az országos digitális bemeneti méréseket mind a 6., mind a 8. évfolyam teljesítette. Ez utóbbi mérés két-két napon keresztül zajlott. Az első napon szövegértés és matematikai eszközhasználat, míg a második napon a természettudomány és az angol nyelv területére vonatkozik a kompetencia alapú mérés. A hatodikos és hetedikes évfolyamok is folyamatosan végzik a digitális bemeneti méréseket.

Tatai kirándulás

Október 7-én pedagógusaink egy része jó hangulatú kiránduláson vett részt Tatán. Délelőtt bejártuk a tatai Fényes Tanösvényt, gyönyörködtünk a láprét és láperdő csodáiban, kipróbáltuk a függőhidat és a kézi erővel működő kötélkompot, körbenéztünk a Nagy-Égeresben álló kilátótoronyból, majd a felújított Esterházy-kastély szobáit jártuk végig. Fakultatív program volt a várlátogatás. Kora délután a Váralja teraszon ebédeltünk, ahol a patakparton kócsaggal és egy nutriapárral is találkoztunk.

Versenyek

A Bolyai matematika csapatversenyen területi megmérettetésén alsós és felsős diákjaink is szép számmal, eredményesen vettek részt. A 4.a osztály csapata (Elekes Máté Tuzson, Koltai Mihály, Szalai Zsófia, Szilágyi Márk) 2. helyezést ért el, így továbbjutottak a következő fordulóba; egyaránt a 8. helyen végzett a 6. (Garay Csenge Ajna, Szabó Bertalan) és a 7. (Ákoshegyi Alíz, Kádár Zita Mária, Kuczy Nóra Zita, Várady-Szabó Zoltán) osztályos csapat is. A Zrínyi Ilona matematikaversenyre és a Bolyai természettudományi csapatversenyre is megkezdődött a gyermekek felkészítése.

A népmese napja alakalmából alsós vers- és prózamondó versenyt tartottunk. Minden versenyző alaposan megtanulta a versét, kifejezően, bátran elő is adta, és a versenyt ünneplő ruhájával megtisztelte. Pályázat keretében mesékhez illusztrációkat is készítettek tanulóink.

***

A szinkron dobolás lehetőségét jó ötletnek tartjuk, bár egyelőre csak néhány gyermek jelentkezett erre a különlegesen élvezetes fejlesztő lehetőségre.

***

Az őszi szünet idén intézményünkben is csupán egy hosszú hétvégére korlátozódott: október 29., szombattól november 1., keddig. Már október 15-én, szombaton ledolgoztunk az október 31-i hétfői munkanapot – mint oly sokan az országban. A téli szünet hosszabb lesz a korábban tervezettnél. Várhatóan december 22-én, csütörtökön kezdődik, és január 9-én, hétfőn jövünk újra iskolába.

Szentgyörgyi Péter - Nagy Tamás © 2023.

Frissítve: 2024.04.12.